Een moderne woonkamer is de ideale plaats om na een drukke werkdag volledig tot rust te komen. Je kan kiezen voor een hedendaagse look door gebruik te maken van moderne materialen zoals gietvloeren en strakke meubels. Wil je de moderne sfeer volledig doortrekken, kan je eventueel ook opteren voor een minimalistisch interieur. Hier krijg je allerlei ideeën ter inspiratie! Moderne zitmeubelen

Kenmerken van een moderne woonkamer

Een modern interieur straalt rust uit door het gebruik van strakke materialen en lijnen. Het wordt gekenmerkt door open ruimtes, inbouwkasten, designmeubels of meubels op maat, gladde vloeren en het gebruik van neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart. De ontspannen sfeer is een gevolg van de eenvoudige vormgeving van zowel de meubels als de vloeren.

Indeling van een moderne woonkamer

Openheid en ruimtelijkheid zijn twee belangrijke kenmerken van een modern interieur. De leefruimte wordt één grote ruimte met daarin zowel de woonkamer als de keuken als de eetkamer. Dit gevoel van openheid wordt nog versterkt door een sterke link met het exterieur. Aan de hand van grote ramen en lichtkoepels wordt er gezorgd voor veel natuurlijke lichtinval en een zalig uitzicht op de tuin of het terras. Om dit alles te versterken, wordt er vaak geopteerd voor een vloer die zowel binnen als buiten doorloopt. Hierdoor creëer je eenheid in je interieur die automatisch zorgt voor een rustige omgeving waar je heerlijk kan ontspannen.

Raamdecoratie in een moderne woonkamer

In een modern interieur kan je kiezen voor verschillende soorten van raamdecoratie. Heb je graag de warme uitstraling van gordijnen kies je best voor naturel stoffen zoals linnen en katoen. Meer inspiratie rond gordijnen vind je terug in de artikels ‘Vouwgordijnen: inspiratie’ en ‘Rolgordijnen kiezen: alle soorten op een rijtje’. Wil je jouw moderne woonkamer een industrieel tintje geven, zijn aluminium jaloezieën de juiste keuze! Deze hebben een niet alleen een hedendaagse uitstraling maar zorgen er eveneens voor dat je de lichtinval en het zicht op je tuin perfect kan regelen

Vloeren Moderne woonkamer

Er zijn heel wat opties voor een vloer in een modern interieur. Opteer vooral voor glad, neutraal, ruimtelijk en tijdloos. Om bij te dragen aan de openheid van een moderne woonkamer laat je de vloer doorlopen in de eetkamer, keuken, gang,…  Mortex gietvloeren zijn enorm populair in hedendaagse woningen dankzij hun robuust en naadloos karakter. Soms worden er ook voegen geslepen in betonvloeren zodat het lijkt alsof je gigantische tegels hebt gelegd. In een modern interieur wordt er ook vaak geopteerd voor gietvloeren. Dankzij het uitgebreide kleurenpalet kan je een gietvloer volledig aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Andere opties zijn grote keramische tegels of parket dat in mooi contrast staat met de strakke meubels of in combinatie met een gietvloer. Om je vloer perfect te laten overlopen in de wanden kan je gebruik maken van verzonken plinten.

Muren in een moderne woonkamer

Het is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien maar ook met de muurafwerking kan je een moderne feeling geven aan je woonkamer. Je kiest best voor een neutrale tint voor het overheersende kleur, zoals wit of grijs. Je kan er steeds voor kiezen om een accentmuur om wat kleur te integreren in de woonkamer. Naast verven bestaan er ook een aantal andere opties. Je wanden of plafond afwerken met onbehandeld beton zorgt instant voor een moderne sfeer.

Meubels & decoratie moderne woonkamer

In een modern interieur kan je experimenteren met designmeubels en designobjecten. Let wel op: in een moderne woonkamer gebruik je best geen overbodige decoratieve versieringen. Wil je toch accessoires integreren, kies je best voor objecten uit glas, kunststof of hout.Inbouwkasten zijn het meubelstuk bij uitstek voor een modern interieur. Wil je in je woonkamer eveneens kasten plaatsen voor extra opbergruimte kies je best voor kasten van wand tot wand. Op die manier worden de strakke lijnen van de moderne woonkamer niet onderbroken. Een zwarte inbouwkast zorgt voor een extra krachtige toets in de living.

Moderne Natuzzi zetels

Ben jij benieuwd naar de collectie van Natuzzi zetels en salons? Kom dan langs in onze winkels in Denderhoutem. Wil je liever persoonlijk advies ontvangen omtrent zetels en salons van Natuzzi? Van een interieurarchitect die zich speciaal over jouw interieurwensen buigt? Reserveer snel jouw gratis adviseur. Bel naar 054 33 70 90.